Dzień Płatków Śniadaniowych

W dniu 7 marca przypada kulinarne święto – Dzień Płatków Śniadaniowych. Dzień Płatków Śniadaniowych to dobry czas, aby zmienić rutynę i zamiast kanapek sięgnąć po płatki kukurydziane. To danie z dodatkiem mleka jest niezwykle pożywne i dostarcza witamin. Klasa IV oraz dzieci klas młodszych miały okazję spróbowania oraz skomponowania własnych przekąsek śniadaniowych z wykorzystaniem rożnego rodzaju płatków takich, jak owsiane, jęczmienne czy ryżowe. Zajęcia były świetna okazją do poznania wartości odżywczych próbowanych produktów.Każde dziecko mogło wybrać, czego chce spróbować i zjeść różne płatki z dodatkiem rodzynek, żurawiny czy słonecznika.Wszystkim dzieciom bardzo smakowały wybrane i przygotowane przez siebie przekąski. (A.M)

Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.